Proiectul Asociației Astronomice SIRIUS de editare a revistei semestriale „Pași spre infinit”, marchează tipărirea numărului 47. Revista conține articole de actualitate, informații științifice bine documentate, interviuri, jurnale, cosmopoezie, astrorebus și contribuie la încurajarea lecturii, în special în rândul tinerilor.
Prin cele 47 de apariții ale revistei, sperăm că am reuşit să oferim argumente suficiente pentru un răspuns afirmativ la întrebarea privind deschiderea tematicii către toate generațiile. Le mulţumim tuturor celor care citesc această publicație unicat, precum și celor care ne susțin. Opiniile cititorilor noștri sunt importante pentru îmbogățirea și asigurarea calității continutului.
Publicaţia este tipărită chiar de la primul număr la Tipografia IRIMPEX Bârlad / Editura „Sfera” și are un tiraj de 500 de exemplare. Redacția revistei mulțumește cititorilor și tuturor colaboratorilor pentru contribuția la dezvoltarea proiectului „Editarea revistei Pași spre infinit” și le urează LA MULȚI ANI!
Din cuprinsul numărului 47:
ORIENTAREA PE BOLTA CEREASCĂ /SuperLunile anului 2022; Editorial / Primul exercițiu de apărare planetară întreprins de omenire; Jurnal astronomic / Lumini pe cerul nopții; Telescopul Hubble; O – C pe Telescopul Hubble. Calea Lactee; Explicarea numerelor nucleare „magice” de stabilitate nucleară printr-un model cvasicristalin de nucleu, de posibilă geneză la rece; Novele sunt evenimente trecătoare fascinante; Olimpiada reciclată și propuneri pentru o lege conformă; Matematica și proiectul „Magia matematicii”; Desemnarea AAS ca membră a Rețelei Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO; Instalarea unui pendul Foucault la Bârlad; Concursul Regional LUCEAFĂRUL, ediția a VII-a; Participare AAS la proiectul „Ziua Internațională a Luminii” UNESCO; Ştirile AAS; AAS NEWS; ASTRONOMIA ŞI ŞCOALA / Cerul văzut de MiniAAS / În căutarea unui nou Pământ (24); ÎN EMINESCIANUL COSMOS; Chestionarul „Cui îi este frică de astronomie?”; Să învățăm prin spațiu – apă pe Lună; Cosmopoezii; Astrorebus.
Postere: Activități AAS; Proiectul educaţional MAGIA MATEMATICII; Participare la proiectul IAU Woman and Girls in Astronomy; Participare la Programul LUNA MONDIALĂ A ASTRONOMIEI 2022; Pendulul Foucault – reper al mişcării de rotaţie a Pământului în jurul axei sale; Festivitatea de premiere din cadrul Concursului LUCEAFĂRUL, ediția a VII-a; Proiectul educațional „Tabăra de lângă casă” (1).
prof. Ioan ADAM