Arhive lunare: iunie 2022

Lansarea Hărții Interactive „UNESCO în România”

Președintele AAS a participat online vineri, 10 iunie, la evenimentul Lansarea Hărții Interactive „UNESCO în România”, realizat în cadrul programului CNR UNESCO dedicat aniversării a 50 de ani de la adoptarea Convenției privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural (1972). Harta cuprinde obiectivele de patrimoniu și celelalte desemnări UNESCO din România.
La acest eveniment au avut intervenții Madlen Șerban – Secretar General al CNR UNESCO, Ministrul Educației Sorin Mihai Cîmpeanu, reprezentanți ai ministerelor de linie cu atribuții în domeniile de activitate UNESCO, precum și ai Ministerului de Externe și ai Delegației Permanente a României pe lângă UNESCO. Continuă să citești

Informare de presă Gânduri despre copilărie, școală și astronomie

Aniversările din luna lui „Cireșar”/„Cireșel”, „Ziua Internațională a Copilului“ – 1 Iunie, „Ziua Învățătorului” – 5 iunie și „Ziua Mondială a Mediului” – 5 iunie, sunt un bun prilej de reflecţie asupra şcolii şi a slujitorilor ei, o oportunitate pentru societate de a-și manifesta recunoştinţa faţă de dascăli. Acestea sunt momente în care universurile celor cu suflet pur de copil se reunesc cu cele ale persoanelor care pun pe primul plan interesele şi dorinţele lor. Continuă să citești

Calendar Astronomic Iunie 2022

CALENDAR ASTRONOMIC 2022

Fenomene astronomice în luna iunie
/Datele din acest calendar sunt valabile pentru coordonatele Bârladului/
Latitudine: 46,23°N, Longitudine: 27,67°E

„Coada” planetei Mercur este cea mai strălucitoare atunci când planeta se află la ±16 zile de periheliu (cea mai mare apropiere de Soare).
„Coada” este bogată în sodiu, un element pulverizat de pe suprafața planetei de vântul solar și impactul micrometeoroizilor. Sodiul împrăștie lumina galbenă de la Soare.

Continuă să citești